Bengt Pedersen

Biografi

Bengt Pedersen kommer fra Tromsø og er 38 år. Bengt jobber som advokat og er countryartist ved siden av. Med seg har han sitt eget backingband som kalles "Nashville Express". Bengt startet tidlig sin musikk karriere, allerede som 14 åring startet han sitt første band og har siden den gang vært hobbymusiker. Hans største favoritt i oppveksten var Elvis Presley, og det har nok satt sitt preg på Pedersens musikalske uttrykk. I dag har Bengts hobby blitt til mer enn bare en hobby, nå er han vokst til å bli en profesjonell countryartist. Bengts store forbilder er først og fremst artister som Alan Jackson, Ricky Van Shelton, George Jones, George Strait, Merle Haggard m.fl., og summen av disse er nok med på å sette Bengt Pedersen trygt i båsen ”Tradisjonell Country”.

CD Album

Albumet "Pieces of My Life" publiseres nå av Plateselskapet Redneck Records. Platen ble spillt inn I Dixiana studios i Nashville TN i 2006. Produsenten er Lonnie Ratliff, som ikke er helt ukjent innen countrymiljøet, både her til lands og i USA. Han har produsert albumer  og demoer for flere storheter, som for eks Garth Brooks, Kenny Chesney og flere andre.

Redneck Records har i tilegg til å ta i mot Bengt Pedersens plate for utgivelse, også inngått avtale med Produsent Lonnie Ratliff og Dixiana Records om produksjon av eventuelle kommende utgivelser med Bengt Pedersen.   

Plateanmeldelser     

BENGT PEDERSEN - Pieces of my life 

 

Bengt Pedersen kommer fra Tromsø og jobber som Advokat. Hans store drøm var og spille inn en Country CD, dette gjorde han til gangs i 2006 da han dro over til Nashville og spilte inn CD’en Pieces of my life. Her finner vi 14 sanger i god gammel tradisjonell stil .En av sangene har han skrevet selv (when the days are tough) denne beviser at Bengt virkelig kan skrive meget bra sanger og vi håper at hans neste CD blir 100% egenkomponert ?. Vi merker oss også at Bengt Pedersen har fått med seg kremen av studio musikere i Nashville og den legendariske produsenten Lonnie Ratliff. En flott stemme fra Nord og et meget bra produkt som oser av tradisjonell Country & Western musikk

Kilde:Bladet DD Country, og NCR (Norsk Country Radio)http://www.norskcountry.net/plateannmeldelser.html

Bengt Pedersen, Advokaten fra Tromsø dro til Nashville for å spille in en countryplate. Dette er ikke det dummeste han har gjort for resultatet ble ganske så bra. Produsent for platen er ingen ringere en Lonnie Ratliff, som bla. har jobbet med Garth Brooks. Ratliff har skrevet 5 av sangene på platen, og han er en habil låtskriver. Bengt Pedersen har skrevet en sang selv, nemlig ”When the days are tough” som han skrev for mange år siden. Lurer litt på hvorfor han ventet så lenge med å gi den ut, for det viser seg at Bengt også kan skrive flotte sanger.
             
Bengt stemme kan minne litt om Elvis, men han har en stemme som passer perfekt til countrymusikk. Dette er god gammel klassisk country som den skal være. Det er en god blanding av gamle coverlåter og nyskrevet materiale på denne platen. Han har fått med seg et knippe dyktige musikere fra Nashville på platen, og det høres at dette er folk som kan sitt håndverk.
Dette er et jevnt godt countryalbum uten at noen av sangene utmerker seg spesielt men det er absolutt en plate som kan anbefales. Vi venter i spenning på neste plate som vi håper blir  med bare selvskrevne sanger for med dette albumet har han vist at det bor en ekte countrysjel i advokaten fra Tromsø.

Kilde:www.jaercowboy.com

Booking

For booking av Bengt Pedersen & Nashville Express, kontakt oss for tilbud !

I tillegg til låtene fra Bengts plate, har de plukket ut ca. 50 låter fra de største countryartistene som Merle Haggard, Waylon Jennings, Alan Jackson, George Strait, Johnny Cash, George Jones, Garth Brooks, Clint Black, m.fl.

E-post: mail@redneck-records.com 

 

Les hva produsent Lonnie Ratliff i Nashville har å si om Bengt`s plate

 "Pieces of My Life"   Producer’s Notes

 

   

                                                  

     

     

 

 

Charts

 

NR 4 ON NORWEGIAN COUNTRY MUSIC TOP 20 CHART  (view more)

NR. 6 ON TOP 10 NORWEGIAN COUNTRY RADIO CHART  ( more)

NR 10 WITH VERNON OXFORD ON WORLDWIDE MOST PLAYED ARTIST CHART  (view more)

BENGTS CD IS CD OF THE MONTH IN NETHERLAND RADIO  (view more)

"All Nite Cafe" NR 3  on NCF Top 20 list, Country radio chart.

  

 

NYHET !

2 Juni 2009» 

Bengt Pedersen er snart ute med musikkvideo. "Countryadvokaten" fra Tromsø, også kjent som "Elvis" blant venner og kjente lsger i disse dager video. Les Mer Her

 

Bengt Pedersen på NCR Top 10 lister

REDNECK RECORDS

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

   E-mail Webmaster     |   Copyright 2007  -  Redneck Records -  All rights reserved